Auto in stilstand?

Ons advies.

Nu we allemaal thuis zitten, staat onze auto natuurlijk ook stil. Wat kan je zelf doen wanneer je auto voor langere tijd stilstaat? Enkele tips.

 

Geen dagelijkse ritjes meer naar je werk of in het weekend erop uit. Nu we allemaal thuis moeten blijven, staat onze auto ook stil. Wil je ervoor zorgen dat je na de lockdown zonder problemen weer de weg op kan? Lees dan onderstaande tips goed door.

Ons advies

  1. Laat je auto één keer per week 10 minuten stationair draaien om de batterij op te laden en de circulatie van motorolie en koelvloeistof te bevorderen.
  2. Zet af en toe de airco 5 minuten op volle kracht aan om schimmelvorming te voorkomen.
  3. De banden van auto’s die lang stilstaan, kunnen een beetje afvlakken. Rij daarom af en toe even heen en weer: een paar meter naar voren en naar achteren. Je kan ook de bandenspanning checken en eventueel verhogen bij een benzinestation (doe dit veilig en hou afstand van anderen).
  4. Parkeer je auto, als hij voor langere tijd stilstaat, bij voorkeur in de eerste versnelling in plaats van de handrem in te schakelen.
  5. Zorg ervoor dat alle accessoires en verlichting zijn uitgeschakeld (dus niet op de automatische stand) voordat je de auto vergrendelt.

Met deze tips blijft je Dacia in goede conditie. Mocht je nog vragen hebben over de bovenstaande tips? Neem dan gerust contact op met je Dacia-verdeler. Hij helpt je graag verder en veilig de weg op. Maar het belangrijkste is: let op jezelf en elkaar. Stay safe!