Banden?

Gratis check!

Profiteer tot en met 30/11/2019 van een gratis controle van uw remmen en schokdempers bij elke bandeninterventie in uw Dacia-garage.

Banden, remmen en schokdempers:
de Heilige Drie-eenheid van uw veiligheid

Uw banden, remmen en schokdempers vormen als het ware de Heilige Drie-eenheid van uw veiligheid op de weg. Omdat ze constant worden beproefd, zijn ze van cruciaal belang en mogen ze zeker niet uit het oog verloren worden.

Daarom controleren we tot en met 30/11/2019 gratis uw remmen en schokdempers bij elke bandeninterventie in uw Dacia-garage.

Tijd voor winterbanden of nieuwe banden? Dan is dit het ideale moment om uw wagen winterklaar te maken én tijd en geld te besparen!

Goed om weten:

De banden

Vanaf 7°C en lager verliest uw wagen niet alleen zijn grip, uw remafstand kan ook tot acht keer langer worden afhankelijk van de weersomstandigheden en de toestand op de weg. Dankzij het soepelere rubber en het dieper profiel van winterbanden met meer groeven bent u zeker van een sterk verbeterde grip op alle gladde ondergronden.

De remmen

Niemand ontkent het belang van uw remmen. Maar hoe kunt u slijtage herkennen? Hieronder enkele belangrijke signalen:

  • Het rempedaal voelt te stug of juist te soepel aan
  • Trillingen in het pedaal of aan het stuur
  • Een rempedaal dat beneden blijft staan
  • Langere remafstanden
  • De wagen wijkt af bij het remmen
  • Het lampje van de ABS of ESP brandt

De schokdempers

De schokdempers van uw Dacia hebben een dubbele functie. Uiteraard vergroten ze eerst en vooral uw veiligheid door de banden van uw wagen stevig op de weg te houden. Maar daarnaast vermijden ze ook dat uw auto opspringt wanneer u over een slecht wegdek rijdt. Zo verhogen ze uw comfort en blijft uw wagen in alle mogelijke omstandigheden perfect stabiel.

Merkt u tekenen van slijtage op? Maak meteen een afspraak bij uw Dacia-garage.

* Bij elke montage van winterbanden of aankoop nieuwe banden

<h3>Banden, remmen en schokdempers: <br/>de Heilige Drie-eenheid van uw veiligheid</h3>