Hill Descent Control

Meesterschap aan de top

U hebt vast en zeker al gehoord van een vertrekhulpsysteem. Wel, vandaag gaat Dacia nog een stapje verder met een gloednieuw rijhulpsysteem: Hill Descent Control. Een gigantisch hulpmiddel voor iedereen die de platgetreden paden al eens wil verlaten.

Gecontroleerd afdalen is een kunst

Grind, sneeuw, putten in de weg, ... Avonturiers die graag offroad gaan, weten maar al te goed dat slecht begaanbare wegen snel hun charme verliezen wanneer ze vast komen te zitten of wanneer ze de controle over het stuur verliezen. Daarom werd Nieuwe Duster niet alleen uitgerust met een vertrekhulpsysteem, maar ook met een exclusief afdalingssysteem: Hill Descent Control.

Hoe werkt het?

Net zoals een vertrekhulpsysteem is HDC vooral handig wanneer u over onregelmatige, onstabiele of gladde, hellende oppervlakken rijdt. Wanneer het systeem ingeschakeld is, wordt uw snelheid beperkt tot 10 km/u. Samen met het ABS-systeem garandeert HDC een uitstekende stabiliteit en zorgt het ervoor dat de wielen niet kunnen blokkeren wanneer u het rempedaal indrukt. Op die manier kan uw voertuig niet gaan slippen en behoudt u de controle. Kortom, u ervaart avontuurlijk rijplezier zonder onnodige risico's.