Wandelen

in België

Nu het beter weer wordt, is er niets leukers dan een lange wandeling om alle stress kwijt te raken en even een frisse neus te halen. Zet uw wandelschoenen klaar, vul uw drinkbus en rijd naar het startpunt van de wandeling voor een leuk dagje uit in de prachtige Belgische natuur!

Nu het beter weer wordt, is er niets leukers dan een lange wandeling om alle stress kwijt te raken en even een frisse neus te halen. Bovendien is België doorspekt met wondermooie wandelpaden en geniet u overal van adembenemende uitzichten. Wandelroutes zijn er trouwens op maat van iedereen of u nu een doorgewinterd wandelaar of een echte zondagsstapper bent.

Haal uw wandelschoenen dus maar uit de kast, vul uw drinkbus en rijd naar het startpunt van de wandeling voor een leuk dagje uit in de prachtige Belgische natuur!

Ninglinspo

Als u maar één wandeling maakt, laat het dan die van de Ninglinspo zijn. Het landschap rond de Ninglinspo, een kleine zijtak van de Amblève en de enige bergrivier van België, is een waar paradijs voor wandelaars. Neem tussen de watervallen en bossen zeker even de tijd om van het adembenemende panorama bij uitkijkpunt Drouet te genieten. U zult ongetwijfeld verstomd staan!

14 km
Middelmatig
Sedoz

Bellevaux

Als u geen ellenlange wandeling wilt maken, is deze tocht van amper anderhalve kilometer meer iets voor u. Deze ‘Promenade Blanche’ leidt u langs kronkelende plattelandsweggetjes door de gemeente Bellevaux. Absolute must see: Huis Maraite uit 1592.

1,5 km
Gemakkelijk
Bellevaux

Nisramont

Tijdens uw wandeling door de Hoge Ardennen langs het meer van Nisramont overbrugt u een hoogteverschil van zo'n 450 meter. Op het programma? Bossen in overvloed, de meanders van de Ourthe en vooral de rots van de Hérou die op de Waalse erfgoedlijst staat.

14 km
Middelmatig
Stuwdam van Nisramont

Spa

Volg dit mooie houten pad, ga op verkenning in het veenmoeras van Malchamps en geniet er van het landschap vol veenderijen en berken. Onze tip? Neem zeker een verrekijker mee om de lokale fauna te observeren.

9 km
Gemakkelijk
Domein van Bérinzenne

Rochehaut

Opgelet, hoogteliefhebbers! Deze fantastische wandeltocht raden we niet aan voor mensen met hoogtevrees, want op een bepaald moment zult u op 10 meter hoogte over de rotsflank moeten klauteren ... Maar het is wel meer dan de moeite waard, want nadien geniet u van een adembenemend uitzicht.

5 km
Moeilijk
Église de Rochehaut

De Panne

Tijdens deze wandeling krijgt u de kans om de mooiste duinen van de Belgische kust te verkennen, in natuurreservaat De Westhoek, het oudste natuurreservaat van Vlaanderen. Vergeet zeker ook uw zwemkledij niet, zodat u achteraf een frisse duik kunt nemen!

9 km
Gemakkelijk
Parking « Westhoek »

Eupen

Een aangename wandeling langs de Helle, een van de mooiste rivieren van de Oostkantons in het hart van de Hoge Venen. De route begint bij huis Ternell en leidt u tot diep in het majestueuze Osthertogenwald.

8 km
Middelmatig
Huis Ternell

Ecoroute

Wilt u er eens met de fiets eropuit trekken? Dan moet u deze 34 km lange fietsroute doorheen de polders van Doel zeker eens proberen. Minder grote sportievelingen kunnen ook kiezen voor een tochtje van 25 of 19 km. Ook wie geen fiets heeft, heeft trouwens geen excuus meer: u kunt immers gratis een fiets lenen aan de kerncentrale.

34 km
Gemakkelijk
centrale nucléaire de Doel

Dodentocht

De beroemdste wandeltocht van België kunnen we natuurlijk niet links laten liggen. We hebben het hier uiteraard over de befaamde Dodentocht van 100 km. Het is geen verrassing dat u deze tocht alleen kunt ondernemen indien u zich uitstekend voorbereidt en een ijzeren discipline aan de dag kunt leggen.

100 km
Extreem
Bornem