Hou allergenen

buiten!

Bescherm jezelf en je passagiers tegen stof en pollen in de lucht door je interieurfilter te laten vervangen. Daarvoor stelt Dacia je zijn anti-allergene interieurfilter voor.

De Dacia interieurfilter houdt allergenen buiten!

Niezen, een geïrriteerde keel, een loopneus, prikkende ogen ... Het is duidelijk: het pollenseizoen komt eraan! Het geknipte moment om te controleren hoe je interieurfilter eraan toe is en die te vervangen door een anti-allergene interieurfilter

Wat is dat, een interieurfilter?

Een apparaat dat zorgt voor een goede luchtkwaliteit voor iedereen in het voertuig. Het filtert de lucht die van buiten komt en haalt er vooral vervuilende stoffen en allergenen uit (pollen, deeltjes, gas ...).

Na verloop van tijd verslijt de interieurfilter en raakt hij verstopt. Het is dus heel belangrijk dat de filter goed werkt. Alleen zo blijft de lucht in je Dacia gezond en hebben mensen met allergieën er geen last van.

Drie soorten filters, drie niveaus van bescherming tegen allergieën

Er zijn drie soorten interieurfilters:

  • Pollenfilter: filter meer dan 90% van de pollenkorrels en allergenen uit de lucht.
  • Koolstoffilter: doet hetzelfde als de pollenfilter én vermindert schadelijke geuren (uitlaatgassen). Ideaal in de stad dus.
  • Anti-allergene filter: doet hetzelfde als de koolstoffilter maar neutraliseert ook de kleinere allergene deeltjes. De meest efficiënte oplossing voor volledig gezuiverde binnenlucht.

Meer allergieën, lagere luchtkwaliteit?

De kwaliteit van de buitenlucht is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, de omgeving (stedelijk, industrieel, verkeersdrukte ...) en de seizoenen! Tussen mei en juli veroorzaakt de hoge concentratie pollen in de lucht steeds meer allergieën. Volgens meerdere bronnen heeft 10 tot 40% van de wereldbevolking er last van.

En die cijfers stijgen jaar na jaar. Als je filter niet of niet meer optimaal werkt, komen er allergenen uit de lucht in je auto terecht.

Maak een afspraak

Kom het pollenseizoen zorgeloos door en zorg voor zuivere lucht in je auto! Laat je filter controleren en indien nodig vervangen. Contacteer je Dacia-verdeler voor een afspraak.

Profiteer van de "one stop shopping"-service

Om je dagelijks te ondersteunen, tijd te besparen, je veiligheid te garanderen en je een optimale kwaliteit te verzekeren, biedt Renault je een "one stop shopping"-service aan. Met één enkel bezoek aan de werkplaats voeren we alle gewenste ingrepen en noodzakelijke herstellingen uit: ontdek onze op maat gemaakte mechanische onderhouds- en reparatiepakketten, onze carrosserie en voorruit service, vind de banden die geschikt zijn voor jouw auto, raadpleeg ons brede assortiment accessoires, onze onderhoudsproducten ... Je Dacia-verdeler staat tot je dienst!

Contacteer je Dacia-verdeler