De gerobotiseerde

versnellingsbak

Dacia Logan en Dacia Sandero zijn voortaan ook verkrijgbaar met een gerobotiseerde versnellingsbak. Dat betekent dat de chauffeur niet alleen manueel kan schakelen, maar ook op automatische modus kan overschakelen wanneer hij dat wil.

Het comfort van een automatische versnellingsbak

Met de gerobotiseerde Easy-R versnellingsbak geniet u van het comfort van een automatische versnellingsbak. Deze versnellingsbak is vanaf nu ook verkrijgbaar voor Logan en Sandero.

De Easy-R versnellingsbak = rijplezier !


De Easy-R versnellingsbak beschikt over 2 rijmodi (automatisch en manueel). Het is eigenlijk een klassieke, manuele versnellingsbak met een ‘robot’ die in de plaats van de chauffeur de koppeling activeert en schakelt. Wat u daarvan mag verwachten? Veel rijcomfort, want het systeem is bijzonder gebruiksvriendelijk en er is geen koppelingspedaal meer.

De robot neemt het over!


In automatische modus stemt de ‘robot’ de schakelwijze af op uw rijgedrag:
- ECO-functie (rustig rijden, schakelen op een laag toerental);
- MEDIUM-functie (dynamischer rijden, schakelen op een gemiddeld toerental);
- SPORT-functie (sportiever rijden, schakelen op een hoog toerental).

Een versnellingsbak afgestemd op nieuwe behoeften


Deze technologie (met 5 versnellingen voor de TCe en 6 versnellingen voor de dCi) voldoet aan alle verwachtingen van chauffeurs die ook in de stad vlotter willen rijden. Nog een pluspunt van de Easy-R versnellingsbak: het brandstofverbruik en de CO²-uitstoot zijn ongeveer gelijk aan die van de manuele versie.

Geïnteresseerd?

Ga naar uw Dacia concessiehouder voor meer info over de Easy-R versnellingsbak voor Logan en Sandero.

<h3>Het comfort van een automatische versnellingsbak</h3>